Izvanredno stanje na Muri: “Zečjim” nasipima brane M. Središće

>> Izvanredno stanje na Muri: “Zečjim” nasipima brane M. Središće

Stožer zaštite i spašavanja Grada Mursko Središće jučer je odlučio da se u cilju prevencije pozove dio pripadnika Postrojbe civilne zaštite kako bi se “zečjim” nasipima utvrdila šetnica na Muri te spriječilo njeno izlijevanje u centar grada.

U suradnji sa poduzećem “Hrvatske vode” dopremljene su vreće i pijesak, te su pripadnici Postrojbe Civilne zaštite i komunalni radnici Grada započeli sa punjenjem vreća pijeska i postavljanjem tzv. “zečjeg” nasipa uz rijeku Muru u Murskom Središću, Hlapičini i Križovcu, sve u cilju zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara od najavljene poplave, tj. visokog vodostaja za koji se predviđa da će u Murskom Središću doseći vrhunac tijekom noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Prema riječima Rajka Bogdana vodostaj bi mogao doseći vrlo kritičnu razinu od 500 cm što bi uzrokovalo poplavu na većem dijelu nezaštićene šetnice na kojoj se nalazi i Beach bara Trska. Tridesetak pripadnika civilne zaštite, među kojima je bio izuzetno velik broj Roma, kao i središćanski vatrogasci napunili su i postavili stotine vreća pijeska i posao završili oko 17 sati.

“Zečji” nasipi postavljeni su i u ulici Marka Kovača koja je najviše stradala. Svoj doprinos punjenju vreća dali su i gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak i dogradonačelnik Zvonko Vrtarić. – Sada nam ostaje samo da čekamo i nadamo se da će nasipi izdržati – poručili su za Muralist.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije