Našao se novac: Asistenti u nastavi ponovno u školskim klupama

Škola je počela jučer, no u nju nisu krenule stotine asistenata u nastavi za djecu s teškoćama jer sredstva za njihov rad nisu bila osigurana. Danas je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osiguralo ta sredstva su dali suglasnost da se angažiraju pomoćnici u nastavi za mjesec rujan za one učenike koji su prošle školske godine imali osiguranog pomoćnika putem projekata udruga financiranih od strane MZOS-a.

MZOS je najavio kako će problem pomoćnika u nastavi sustavno rješavati. – Nadalje, MZOS će problem pomoćnika u nastavi sustavno rješavati. Nakon što je MZOS osigurao dodatna sredstava za ovu školsku godinu za pomoćnike u nastavi u iznosu od 44,7 milijuna kuna, do kraja godine će u sklopu izmjena Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi regulirati pomoćnike u nastavi te objaviti pravilnik koji definira kriterije osiguravanja pomoćnika (koji je već pripremljen).

Također, MZOS će raditi na sustavnoj evidenciji učenika s teškoćama, evidenciji njihovih potreba za pomoćnicima te definiranju načina edukacije pomoćnika, koja također nije do sada bila riješena na adekvatan način, kako bi pomoćnike dobila ona djeca kojoj su doista i potrebni. Konačno, kad je riječ o učenicima s blažim teškoćama u razvoju, valja napomenuti da su nastavnici i učitelji kao i stručni suradnici također uključeni u cijeli sustav podrške – stoji u priopćenju Ministarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije