Uskoro stiže Talija, ciklona koja nam donosi puno oblaka i kiše

Već smo više od tjedan dana u klimatološkoj jeseni. Naime, 1. rujna označava početak klimatološke jeseni koji se ove godine poklopio i s novom izraženom promjenom vremena. Kao da nam rujan odmah na početku želi reći da je prvi jesenski mjesec.

Već u prvom tjednu rujna neki su gradovi ispunili mjesečnu oborinsku kvotu, a bilo je i problema s poplavama. U tom kontekstu nikako nije dobra vijest da nam sredinom i u drugoj polovici ovog tjedna dolazi nova kišna ciklona nazvana Talija s kojom bi opet moglo biti obilne kiše i novih problema.

Nakon sunčanog i ugodno toplog ponedjeljka i utorka, već tijekom srijede očekuje se nova promjena vremena koja bi nam tijekom dana mogla donijeti novu kišu ili pljuskove sa zapada. U početku toplo i pomalo sparno s južinom, ali kako promjena vremena napreduje kroz naše područje tako će doći do pada temperature i okretanja vjetra na sjeverne smjerove.

Četvrtak bi mogao biti najhladniji i najkišniji dan u ovom tjednu. Dosta oblaka, a povremeno će biti kiše ili lokalnih pljuskova. Temperatura zraka uz takvo promjenjivo vrijeme vjerojatno cijeli dan neće prijeći 20 Celzijevih stupnjeva. Slično vrijeme očekuje nas i tijekom petka. Puno oblaka i puno kiše pa bi opet u nekim dijelovima unutrašnjosti moglo biti problema s previše vode i manjim poplavama.

Temperatura zraka slična ili malo viša od one u četvrtak, a i dalje će puhati umjeren vjetar sjevernih smjerova. Prognostički materijali ponovno upućuju na malo ljepše vrijeme tijekom subote i osobito nedjelje. Moguća je kratkotrajna jutarnja magla, a tijekom dana bi moglo biti i nešto sunčanog vremena. Još uvijek može biti kiše, ali u manjim količinama, a veća šansa za kišu je tijekom subote. Jutra će biti malo svježija, a dnevna temperatura blago će rasti, javlja Crometeo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije