FOTO: Vrsni pjevači otpjevali najbolje Andrašecove popevke

>> FOTO: Vrsni pjevači otpjevali najbolje Andrašecove popevke

U nedjelju je u Domu kulture u Dekanovcu održana 2. Glazbena večer kantora Florijana Andrašeca, kulturno – umjetnička priredba na kojoj su birani vrsni pjevači izvodili samo pjesme ovog istaknutog hrvatskog glazbenika, koreografa, orguljaša, kipara i umjetnika.

U skorO dvosatnom programu nastupili su i njegove pjesme kao što su Čuješ golob, čuješ, Dej mi Bože joči sokolove, Mura, Mura. Dekanovsko grobjiće, Dok sam bil je dečko mlad, Stopram sem se oženil i mnoge druge otpjevali su Tamara Korunek, Gordana Lach, Monika Novak, Julijana Julica Kočila, Ksenija Kramar, Ivan Lisjak, Željko Grahovec, Ivan Goran Herman, Marin Juriša, Vlado Jakšić, te posebni gosti priredbe, Ženska vokalna skupina Društva žena iz Gornjeg Kraljevca, Cecilija Merkač i Stjepan Krnjak.

U posebnom sjaju zablistao je Međimurski sinfonijski orkestar “Florijan Andrašec” pod ravnanjem profesora Danijela Požgaja. Publike je bilo toliko da nije stala u dvoranu te je vani postavljen vido zid putem kojeg je stotinjak ljudi pratilo što se zbiva u prepunoj dvorani razdragane i zadovoljne publike.

Među publikom bili su i međimurski župan Matija Posavec sa svojom zamjenicom Sandrom Herman, načelnik Općine Dekanovec Ivan Hajdarović, njegov kolega iz Belice Zvonimir Taradi, mnogi profesori glazbe i kulturni djelatnici predvođeni legendom maestrom Stjepanom Taradijem Utekom.

Andrašecova zbirka je zaista bogata i još uvijek ne u potpunosti predstavljena javnosti. Priredbu su organizirali Općina Dekanovec i Limena glazba Dekanovec, a pokrovitelji su bili Ministarstvo kulture Hrvatske, Međimurska županija, Općina Dekanovec i Zajednica HKUU Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije