OPG Krnjak: Slatki sir, Škripavac, Mozzarella, Turoš, Kuhani sir i jogurt

Mini sirana obitelji Krnjak nalazi se u Belici, svi proizvodi iz njihove sirane bazirani su na čistom, prirodnom mlijeku, bez ikakvih dodataka i bez konzervansa, što takvu proizvodnju mliječnih prerađevina stavlja daleko iznad bilo kakve industrijske proizvodnje mliječnih prerađevina.  Hranidba krava bazira se na prirodnim sastojcima kao što je sijeno, trava, kukurz, ječam i zob.

Danas ćemo Vam predstaviti nekoliko njihovih domaćih proizvoda koje možete kupiti ili pak kušati u njihovoj mini sirani u Belici:

Domaći međimurski slatki sir u sirutki- sir naših baka dobiva se dodavanjem sirila i grušanjem mlijeka:
 


Sir je mekanog oblika, blagog i slatkog okusa idealan zdrav kalorični obrok za vruče ljetne dane.

Škripavac: Sir Škripavac je sir blagog mliječno slatkastog okusa:

 

Karakterizira ga gumasta tekstura koja škripi pod ustima.

Mozzarella je meki sir, elastične strukture bez kore:



Radi se u obliku kugli i čuva se u vlastitoj sirutki. Odlikuje je svjež okus po mlijeku, vrlo blag i nježan, Idealna je za pripremu salata, ljetnih laganih jela. Zbog svoje izvrsne topivosti koristi se za pripreme pizze. Odličan je izvor proteina i minerala.


Turoš pripada skupini polutvrdih masnih sireva,kombinira se sa dodatkom više vrsta začina,gdje kasnije dozrijeva ili se dimi:

 

Izgled mu je stožastog oblika i narančasto- crvenkaste boje, kod nas je najpoznatija kombinacija crvene slatko-ljute paprike i dodatak soli. Sir turoš se svrstava u prestižne delicije međimurskog kulinarstva.

Kuhani sir blagog je okusa i slatkaste arome:

 

Dobiva se iz punomasnog mlijeka, kuhanjem. Karakteristika tih sireva je trajnost.
Radi boljeg okusa dodaju se začini kao što je vlasac, kopar i crvena paprika.

Domaći prirodni jogurt je mliječni proizvod koji nastaje prirodnim procesom fermentacije mlijeka:

Sadrži probiotike koji su posebno korisni za probavni sustav i mogu pomoći u jačanje imunološkog sustava. Jogurt je izvrstan izvor vrlo kvalitetnih bjelančevina i kalcija.

Sve ove proizvode možete kupiti ili kušati u Sirani obitelji Krnjak koja se nalazi  u Belici, Kralja Tomislava 10, uz glavnu prometnicu, kontakt: 098/187-5096, a radno vrijeme je radnim danom od 8:00 do 16:00, a subotom od 8:00 do 13:00 sati.

Najnovije