Od 6. do 14. rujna obilježavaju se Dani općine Kotoriba

Ovogodišnji Dani općine Kotoriba koji se obilježavaju uz svetkovinu Uzvišenja svetog križa (Jesnko križevo), obilježit će se od 6. do 14. rujna. Načelnik općine Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki upoznali su vijećnike i predstavnike udruga sa sadržajnim i zanimljivim programom.

Za tu prigodu organizirali su i zajednički sastanak s predstavnicima mjesnih udruga kako bi ih s istim upoznali i pozvali da se u što većem broju uključe u brojne sadržaje. Nositelj programa uz Općinu Kotoriba bit će članovi MNK Klub 75. Sve će početi u subotu, 6. rujna od 9 sati malonogometnim turnirom i turnirom u odbojci na pijesku te povlačenju užeta gdje će se na igralištu kod starog vrtića međusobno nadmetati ekipe kotoripskih ulica.

Članovi UDVDR-a Kotoriba na istom prostoru organiziraju natjecanje u gađanju zračnom puškom kojim će se simbolično obilježiti godišnjica oslobođena bivše karaule JNA. Članovi ŠRD-a Som u nedjelju, 7. rujna na Šodergrabi organiziraju tradicionalno ribolovno natjecanje 31. Kup Kotoribe čiji početak je zakazan za 9.30 sati.

Nastavak slijedi idućeg vikenda. Za petak, 12. rujna s početkom u 19 sati najavljena je svečana sjednica Općnskog vijeća uz dodjelu javnih priznanja, a od 20 sati ispod šatora kod škole započinje rock večer uz svirku sastava Dobre vibracije. Subotnja događanja započinju od 14 sati kada će se na prostoru kod škole održati Općinske igre bez granica u kojima će s ekipe, sastavljene od članova udruga, natjecati u pet zanimljivih disciplina.

Istovremeno, ispod šatora udruge će pripremati bograč koji će se kasnije moći degustirati. U 15 sati u holu škole bit će otvorenje zanimljive izložbe filatelije i numizmatike te ručnih radova. Večer završava zabavom uz Tango bend. U nedjelju, 14. rujna od 11 sati u župnoj crkvi bit će služena Sveta misa.

Od 14 sati iz centra Kotoribe prema šatoru kreće mimohod uz pratnju Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava i vozila Oldtimer kluba Međimurje. U 15 sati bit će svečanost primopredaje novog vatrogasnog kombi vozila DVD-u Kotoriba nakon koje započinje zabavni program ispod šatora u kojem će sudjelovati Mažoretkinje Kotoribe, KUD Kotoriba, pjevači i folkloraši OŠ Jože Horvata i gosti iz KUD-a Klanjec.

U sklopu programa bit će i podjela priznanja za akciju Kotoriba – međimurski cvjetnjak za najljepši prozor, balkon i okućnicu te podjela priznanja najboljim ekipama na malonogometnom i odbojkaškom turniru i Općinskim igrama bez granica. Druženje  se nastvalja uz svirku grupe Pisofkejk.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije