Iselit će kontejner, najveće ruglo Zebanca

Općina Selnica uskoro će se riješiti najvećeg rugla na svom području, a to je metalni kontejner bivše prodavaonice bivšeg Trgocentra Čakovec, koji ga je neprimjerno stekao kao i druge Trgocentrove nekretnine.

Trgocentar je nakon zatvaranja prodavaonice kontejner prodao jednom privatniku koji ga je zatvorenim držao godinama, a sada se nakon intervencije komunalnog redara i općinskog načelnika, oglasio i spreman ga je ukloniti. Pojavila se i mogućnost da općina kupi i objekt (kontejner) i parcelu i tako postane vlasnik zemljišta kod Društvenog doma i zaokruži cjelinu, no problem je kamo smjestiti kontejner, kao i cijena od 30.000 kuna koliko traži vlasnik.

– Kako god se dogovorili, važno je da se kontejner makne jer je derutan, opasan za prolaznike i vrlo ružan u lijepom okruženju obnovljenog društvenog doma i Područne osnovne škole, kaže načelnik Općine Selnica Ervin Vičević i pita se kako ranija općinska vlast nije iskazala zanimanje za kupnju kontejnera kada je bio u dobrom stanju i kada je općine trebala imati pravo prvokupca.

Isto tako Vičeviću nije jasno kako se dopustilo da Trgocentar i kasniji kupac posjeduju pravo i na zemljište na kojem se nekretnina nalazi i kaže kako će okolnosti pod kojima se to dogodilo općina ispitati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije