Pedesetogodišnjaci iz Goričana proslavili Abrahamovo

>> FOTO: Pedesetogodišnjaci iz Goričana proslavili Abrahamovo

U petak, 15. kolovoza 2014., na Veliku mešu, u Goričanu je održana još jedna, već 32. proslava Abrahamova, kada generacija pedesetogodišnjaka zajednički proslavi pola stoljeća života.

Običaj je još 1983. godine utemeljio Leonard Gudlin, tadašnji kapelnik Limene glazbe Goričan, a mještani Goričana i oni koji su to u srcu ostali otada ga ustrajno održavaju. Prema pravilima običaja, na proslavi se okupljaju rođeni pred pedeset godina, ali koji su u osnovnu školu krenuli u Goričanu.

Ove godine to je bila generacija rođenih 1964. godine koja je u školske klupe prvi put sjela 1971. godine. Sudionici se odjeveni u narodne nošnje okupljaju kod jednog od slavljenika – ove godine domaćin je bio Josip Bašnec-Kenek, i u povorci kreću mjestom do groblja, kako bi se tamo u molitvi sjetili onih koji više nema, a zatim se održi misa zahvalnica u župnoj crkvi Svetog Leonarda.

Ove godine dio slavljenika okupio se na Bobici kod Ružice Horvat (Nova ulica) i krenuo pratnjom Puhačkog orkestra Goričan do kapele Sv. Florijana na Bregu gdje su ih čekali slavljenici iz ovog kraja mjesta a domaćin je bio Mirko Jakšić.

Povorka je zatim krenula kod ovogodišnjeg domaćina Josipa Bašnec-Keneka, gdje su se svi okupili, okrijepili, malo popričali i krenuli ulicama Goričana do groblja, crkve i završili u Domu kulture gdje su imali veselicu do jutarnjih sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije