Crveni križ Čakovec i ove godine organizirao ljetovanje za djecu

>> Crveni križ Čakovec organizirao ljetovanje za djecu na Rabu

Unatoč brojnim financijskim problemima s kojima se susreće kao i mnoge druge organizacije, Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec već šestu godinu za redom izdvojilo je financijska sredstva za besplatno osmodnevno ljetovanje djece.

Na ljetovanje je upućeno tridesetero djece iz naše Županije, iz 12 međimurskih osnovnih škola koje su sudjelovale na natjecanju iz Prve pomoći. Ljetovanje je organizirano na Rabu, u odmaralištu društva Naša djeca Varaždin. U pratnji učenika nalazile su se pedagoginje Mira Paić i Dubravka Kečkeš, te volenterka Lana Štimac.

Sadržaj organiziranog ljetovanja je obuhvaćao različite aktivnosti koje su se provodile od ustajanja do spavanja. Osim svakodnevnog kupanja, škole plivanja za neplivače i zabavnih večeri na kojima su mogli pokazati sve svoje skrivene talente, učenici su upoznali biljni i životinjski svijet otoka Raba, povijest i kulturno- povijesne spomenike grada Rab.

Organiziran je izlet brodom do uvale Zavratnica gdje se nalaze ostaci njemačkog ratnog broda kojeg su potopili engleski avioni u II. svjetskom ratu. Posljednjeg dana organiziran je i kviz o poznavanju Raba.

Osmero najuspješnijih sudionika kviza dobilo je i prigodne nagrade koje će ih još dugo podsjećati na ljetovanje. Djeca su uživala, upoznala nove prijatelje i poželjela još jedno ovakvo ljetovanje sljedeće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije