Potres na području gornjeg Međimurja!

Osvježeno 13.8.2014. u 14,19 sati:

Danas 13. kolovoza 2014. godine u 12 sati i 35 minuta zabilježili su seizmografi Seizmološke službe slab potres s epicentrom 2 km sjeverno od Štrigove, u graničnom području sa Slovenijom.

Potres je bio magnitude 2.6 prema Richteru, a u epicentralnom se području osjetio intenzitetom III-IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Poznato je da se potres osjetio u Štrigovi i Toplicama Sveti Martin. ŽC 112 nije zaprimio dojave o materijalnim štetama.

Danas u srijedu oko 12,40 sati dogodio se potres na području gornjeg Međimurja. Neslužbeno smo dobili informaciju da se osjetio u Svetom Martinu na Muri i Svetom Urbanu.

Županijski centar 112 potvrdio nam je da su zaprimili dojavu o potresu te da je seizmološki zavod obaviješten. Trenutno se vrše mjerenja, a više informacija donosimo kasnije.

Dopuna:

Od čitatelja smo dobili informacije da se potres osjetio i u Štrigovi, Dragoslavcu, Praporčanu, Zaveščaku, Prekopi, Vugrišincu, djelomično u Murskom Središću, Jalšovcu, Gornjem Mihaljevcu, Gornjoj Dubravi i Selnici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije