Dan polja u Gradiščaku: Berba je još daleko, tek početkom listopada

>> Dan polja u Gradiščaku: Berba je još daleko, tek početkom listopada

Dvjestotinjak ljubitelja prirode, rekreacije, vina, voća i zdrave hrane, željnih druženja i stjecanja znanja o vinogradarstvo i voćarstvo sudjelovalo je u subotu (jučer) Danu polja i Pohoda po svetomartinskom vinogorju i voćnjacima.

Organizator priredbe bila je Udruga voćara i vinogradara Općine Sveti Martin na Muri, uz podršku Općine i Turističke zajednice Sveti Martin na Muri i logističku potporu svetomartinske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Programom je upravljao i vodio ga Mladen Dobranić, predsjednik voćarsko – vinogradarske udruge, a uz mnoge posjetitelje u pohodu su sudjelovali općinski načelnik Franjo Makovec, njegova zamjenica prof. Petra Novinščak, predsjednik Općinskog vijeća mr. Dražen Crnčec, predsjednik krovne udruge voćara Tomislav Horvat i Dragutin Barlek, član predsjedništva Oldtimer kluba Međimrje.


Predavanje o stanju u vinogradima te potrebnoj zaštiti govorio je dr.sc. Milorad Šubić, rukovoditelj Savjetodavne poljoprivredne službe – regije sjeverozapad, koji je rekao kako je kiša pokvarila gotovo idilično stanje u našim vinogradima, te sada predstoji borba za očuvanje grožđa od mnogih bolesti koje prijete, posebice botritisa ili sive plijesni i mnogih drugih koje nastaju u prevlažnom vremenskom razdoblju. – Berba je još daleko, tu mislim na onu pravu – glavnu, dok će vikendaši rane sorte pobrati ranije.

Očekujem središnju berbu početkom listopada, kazao je dr. sc. Milorad Šubić. Druženje na imanju Marka Šardija u Gradiščaku, podno Venca, uz grupu muzikaša koje je vodio Dragutin Flinčec, potrajalo je do kasno u noć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije