Sv. Martin na Muri: Dan polja podno legendarnog i kultnog Venca

Danas se nastavljaju Dani turizma Općine Sveti Martin na Muri 2014., a središnji događaj je Dan polja koji organizira Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Matin na Muri. Program započinje u 15 sati na imanju Marka Šardija u Gradiščaku ispod kultnog i legendarnog Venca.

Kotizacija iznosi 15 kuna po osobi, za što se uživa u razgledavaju 5-6 podruma i klijeti, konzumiranje vina kod svakog vinara, te na kraju porcija ukusnog vinskog gulaša. Osim toga slušati se može stručno predavanje dr.sc. Milorada Šubića, vodećeg hrvatskog agronoma, koji će govoriti o ovog trenutka najaktualnoj temi “Zaštita vinograda”, a tu je i spuštanje paragliderom te zabava uz Tamurašku skupinu KUD-a Sveti Martin.

Mnogo je dobrih razloga doći u svetomartinsko vinogorje i u njemu provesti više nego ugodno poslijepodne i večer, pa i dočekati nedjeljno jutro koje nigdje nije tako lijepo kao na Vencu. Od 9 sati na terenima Seoskog turizma Goričanec igraju se finalni susreti Otvorenog prvenstva u Tenisu Općine Sveti Matin na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije