Proslava Gospe Snježne u Merhatovcu

Blagdan Gospe Snježne te Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja vrlo svečano je proslavljen u Merhatovcu, naselju u župi Selnica. Svečanost je održana kod mjesne kapele Majke Božje Snježne gdje je svetu misu predvodio domaći župnik velečasni Tomislav Leskovar, koji je u propovijedi govorio o značenju i svetosti Gospe Snježne koja se nigdje u Međimurju kao u Mehatovcu ne slavi, ali osvrnuo se i na Dan pobjede i Vojno redarstvenu akciju Oluja koja je bila ne samo najveća pobjeda hrvatske vojske, policije i naroda protiv srpskog agresora, nego je preko krunice koju su naši vojnici nosili oko vrata bila povezana s Majkom Bojom, Kraljicom Hrvata.

– Nakon 19 godina, Hrvatskoj treba nova Oluja, Oluja molitve i krunice, jer samo molitva i krunica mogu nam vratiti jedinstvo, samopouzdanje i hrabrost koje smo imali pred 19 godina. MI Hrvati kao da smo zaboravili moliti, biti pobožni i vjerni najvećoj odvjetnici i zagovornici Blaženoj Djevici Mariji koja nas je toliko puta spasila i pomogla nam. Njezina pomoć potrebna nam je i danas kada nam se nameću razne ideologije i čudne vrijednosti, naglasio je župnik Leskovar.


Misno slavlje svojim je nastupom uljepšao Župni pjevački zbor pod ravnanjem Julijane Kočila i Ivane Tkalec. Nakon Svete mise kojoj je nazočio i Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica, nekoliko stotina ljudi se družilo i slavilo godišnje proštenje u ovom malom, ali lijepom i ponosnom selu, koje svoju kapelu ima od 2007. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije