U Svetoj Mariji održana manifestacija “Ljeto ribe uz Dravu”

>> U Svetoj Mariji održana manifestacija “Ljeto ribe uz Dravu”

ŠRD Klen iz Svete Marije u subotu, 2. i nedjelju, 3. kolovoza u sklopu Dana općine Sveta Marija na prostoru kod ribičkog doma uz derivacijski kanal HE Dubrava, organizirao je tradicionalnu turističku, sportsku i kulturnu – tradicijsku manifestaciju Ljeto ribe uz Dravu 2014.

U subotu s početkom u 14 sati na kanalu HE Dubrava organizirano je ekipno natjecanje ribiča u lovu ribe udicom na plovak pod nazivom Natjecanje prijateljstva na kojem su sudjelovale udruge s područja općine Sveta Marija, prijateljska društva iz Pitomače i ribička društva pomurskih Hrvata iz Mađarske.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa. Prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina, drugo mjesto osvojila je ekipa Lovačkog društva Patka Donji Vidovec – Sveta Marija, dok je treće mjesto pripalo ekipi Športskog ribolovnog kluba Greda iz Pitomače. Program u nedjelju započeo je na istom mjestu od 7 sati pojedinačnim natjecanjem ribiča za Veliku nagradu Svete Marije na kojem se za naslov najboljeg borilo 65 natjecatelja, 40 iz Hrvatske i 25 natjecatelja iz susjednih zemalja.

U takvoj konkurenciji najbolji je bio Danijel Picer iz Torčeca, drugi mjesto osvojio je Mihael Guliš iz Rakitja, treće Želimir Pavlic iz Svete Marije, četvrto Silvachi Silars iz Mađarske, dok je peto mjesto zauzeo Igor Mihalac iz Donjeg Mihaljevca. Najbolja petorica su nagrađena nagradama donatora, najbolji trojac prigodnim nagradama organizatora, a pobjednik je kući ponio i Svetomarsku čipku.

U dva dana je održano natjecanje u gađanju zračnom puškom gdje je najbolji bio Darko Kranjec ispred Ivana Kranjca i Gorana Posavca. U nedjelju je održano još jedno zanimljivo natjecanje Dravski fiš paprikaš. Devet ekipa, svaki prema svojoj strogo čuvanoj recepturi, pripremalo je fiš koji je kasnije besplatno podijeljen gostima i posjetiteljima.

Najbolji fiš pripremila je ekipa iz Đelekovca, druga je bila druga je bila Udruga umirovljenika iz Svete Marije, dok je treću nagradu osvojila ekipa Bartolov fiš iz Koprivnice. Veliki broj posjetitelja imao je priliku razgledati izložbu slika Franje Mustača Medarovog, izložbu ručnih radova Društva žena Amalija Kranjec, izložbu predmeta bogate zbirke etno predmeta KUD-a Ivan Mustač Kantor i sudejlovati u prezentaciji izrade Svetomarske čipke i  izradi mušica Danijela Vrbanića.

Svakako treba istaknuti i bogatu gastronomsku ponudu gdje je prednjačio šaran na rašljama. Pokrovitelj manifestacije je bila Općina Sveta Marija, a članovi Klena ponovno su dokazali da je riječ o manifestaciji kojoj je osigurana dobra budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije