Međimurski pogača, langoši i gvirc neizostavan dio Porcijunkulova!

>> Međimurski pogača, langoši i gvirc neizostavna dio Porcijunkulova!

Posljednji – peti dan obilježavanja jubilarnog polustoljetnog Porcijunkulova ulice Čakovca preplavljene su brojnim šetačima koji su već od jutarnjih sata uživali u međimurskim eno-gastro delicijama.

Porcijunkulovo je u subotu posebnim učinila 100 metara duga međimurska pogača od tikve i maka koja se protezala od Franjevačkog trga pa sve do kraja ulice Kralja Tomislava. Svi su htjeli probati nezaobilaznu slasticu čakovečkog proštenja te je ista ubrzo nestala. Kupnja međimurske pogače imala je humanitarni karakter za pomoć djeci, sav prihod od prodaje namijenjen je za Udrugu udomitelja djece Međimurja kao pripomoć organizaciji odlaska djece na more.


Međimurci već dobro znaju da proštenje u Čakovcu ne može proći bez langoša. Tako su i ove godine najveći gastronomski užitak Porcijunkulova bili međimurski langoši koji miriši cijelim gradom!

Langoši su fini komad dizanog tijesta prženog u vrelom ulju, koji se, budući su neutralnog okusa, mogu jesti sa raznim preljevima i dodacima: ajvar, sir, majoneza, ketchup, čokolada, pekmez ili pak sa češnjak varijantom, bilo da se radi samo o sjeckanom češnjaku ili pak o tartar umaku.

Nakon dobrog langoša, na Porcijunkulovo treba popiti čašu gvirca ili dobrog međimurskog vina.

Porcijunkulovo traje još danas, ako još niste, dođite u Čakovec na međimurski langoš, međimursku gibanicu ili kapljicu dobrog vina!

Pogledajte u fotogaleriji niže što se nudilo od hrane ovih dana na ulicama Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije