ŠRD Klen iz Svete Marije organizira “Ljeto ribe uz Dravu”

ŠRD Klen iz Svete Marije u subotu, 2. i nedjelju, 3. kolovoza u sklopu Dana općine Sveta Marija na prostoru kod ribičkog doma uz derivacijski kanal HE Dubrava, organizira turističku, sportsku i kulturnu – tradicijsku manifestaciju Ljeto ribe uz Dravu 2014.

U subotu s početkom u 14 sati organizirano je ekipno natjecanje ribiča u lovu ribe udicom na plovak pod nazivom Natjecanje prijateljstva koje će se održati na kanalu HE Dubrava, nasuprot doma društva. Na ovo natjecanje pozvane su sve udruge Općine Sveta Marija, prijateljska društva iz Pitomače i ribička društva pomurskih Hrvata iz Mađarske.

Istog dana započinje natjecanje u gađanju zračnom puškom i gađanju pračkom. Program u nedjelju započinje na istom mjestu od 7 sati pojedinačnim natjecanjem ribiča za Veliku nagradu Svete Marije. Kotizacija za natjecanje iznosi 100,00 kuna, a svi zainteresirani natjecatelji mogu se prijaviti do 7 sati na dan natjecanja.

Lovi se četiri sata a dozvoljeno je imati 20 litara navlažene hrane za primamljivanje riba i do 2,5 litara ukupnih mamaca. Za sve natjecatelje predviđene su nagrade. Također se u nedjelju nastavlja zanimljivo natjecanje u gađenju zračnom puškom i pračkom. Od 10 sati bit će postavljena izložba slika Franje Mustača Medarovog, izložba ručnih radova Društva žena Amalija Kranjec, izložba predmeta bogate zbirke etno predmeta KUD-a Ivan Mustač Kantor i prezentacija izrade Svetomarske čipke, te prezentacija izrade mušica Danijela Vrbanića.

U 11 sati započinje natjecanje u kuhanju fišpaprikaša koji će se od 15 sati besplatno dijeliti prisutnim gostima uz živu glazbu koja će zabavljati posjetitelje. Pokrovitelji manifestacije je Općina Sveta Marija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije