Slijepe i osobe s mentalnom retardacijom splavarile Dravom

U subotu, 26. srpnja 2014. godine, 32 člana dviju udruga – Udruge slijepih Međimurske županije i Udruge osoba s mentalnom retardacijom, sudjelovali su u organiziranoj aktivnosti splavarenja po rijeci Dravi.

Spomenutu aktivnost organizirali su, i proveli, volonteri nautičkog kluba “Fljojsar” iz Donje Dubrave, na čelu s predsjednikom Darkom Punčikarom. Splavarenje za članove dviju partnerskih udruga organizirano je po projektu BIM – Bolja integracija u Međimurju.  Svi sudionici zauzeli su 6 čamaca za splavarenje kojima su pobliže doživjeli ljepotu rijeke Drave i osjetili njeno bilo.

Posebno uzbudljivo je bilo na ušću rijeke Mure u rijeku Dravu, kod Legrada, gdje je splavarenje poprimilo oblik pravog, gotovo adrenalinskog, raftinga zahvaljujući virovima koji se ondje stvaraju. Ovu robinzonsku avanturu upotpunilo je još i pristajanje na otočiću usred rijeke gdje je uslijedilo višesatno osvježavajuće kupanje, ali i okupljanje oko logorske vatrice i pečenje mesnih proizvoda.

Da bi sve bilo zanimljivije, neki od članova pokušali su tražiti zlato u koritu rijeke, kao što se to nekad radilo. Iako su svi sudionici izjavili da su uživali u ovom cjelodnevnom uzbuđenju, priznali su da su najprije osjećali lagani strah ne znajući što ih točno očekuje. Međutim, taj strah je nestao čim su se prepustili stručnim voditeljima nautičkog kluba “Fljojsar”, te su se do kraja dana prepustili uživanju.

Zajednička suradnja između Udruge slijepih Međimurske županije i nautičkog kluba “Fljojsar” svoje početke vuče do tribine na kojoj je sudjelovala Udruga slijepih Međimurske županije, u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih po projektu “Otvorene mogućnosti”, financiranog od strane Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH, gdje se raspravljalo i osvještavalo o društvenom kapitalu u zajednici.

Na spomenutoj tribini sudjelovao je i načelnik općine Donja Dubrava Dražen Misar, kao predstavnik nautičkog kluba “Fljojsar” te, u ime kluba, ponudio volonterski odraditi aktivnost splavarenja za članove navedenih udruga.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije