FOTO: U Pretetincu održana prva Dječja biciklijada

>> FOTO: U Pretetincu održana prva Dječja biciklijada

U subotu, 26. srpnja u poslijepodnevnim satima na asfaltiranom igralištu u Hrašćici, u organizaciji Udruge žena Pretetinec, održana je prva Dječja biciklijada Pretetinec 2014. Natjecanju se odazvalo 22 mališana od prve do dvanaeste godine, u pratnji roditelja, koji su odmjerili snage u 7 različitih kategorija.

Staze je pripremio Zoran Kolac, koji je ujedno bio i sudac na natjecanju, a kojemu je pomagao Nikola Šegović. Najbolji su osvojili medalje, a priznanja  su uručena svim natjecateljima.

Pobjednici:

– kategorija cure od 8-12 godina, na 2 kotača, staza s preprekama:
1. mjesto: Ena Marčec
2. mjesto: Ana Šegović
3. mjesto: Sara Petra Branilović

– kategorija dečki od 8-12 godina, na 2 kotača, staza s preprekama:
1. mjesto: Karlo Posedi
2. mjesto: Antonio Kolac
3. mjesto: Nikša Šegović

– kategorija cure od 6-10 godina, na 2 kotača, staza bez prepreka:
1. mjesto: Lucija Posedi

– kategorija dečki od 6-10 godina, na 2 kotača, staza bez prepreka:
1. mjesto: Niko Trupković
2. mjesto: Mihael Dobša

– kategorija cure od 3-6 godina, 2 ili 4 kotača, staza bez prepreka:
1. mjesto: Lucija Branilović
2. mjesto: Lea Branilović
3. mjesto: Nela Mesarić

– kategorija dečki od 3-6 godina, 2 ili 4 kotača, staza bez prepreka:
1. mjesto: Tin Gregorinčić Štefulj
2. mjesto: Matej Trupković
3. mjesto: Dorian Cenko

– kategorija mame i bebe u kolicima, od 0-3 godine, staza s preprekama, zbog samo jedne prijavljene djevojčice i najave kiše na kraju natjecanja, nije vožena pa je priznanje i medalju osvojila Jana Branilović. Ona je ujedno bila i najmlađa natjecateljica sa samo 21 mjesecom starosti. 

Svaki je natjecatelj platio kotizaciju u iznosu od 10 kuna, a osim medalja i priznanja, svatko je dobio sok i pizzu nakon odvožene staze. Roditelji i djeca su izrazili veliko zadovoljstvo što napokon netko u mjestu organizira zanimljive i poučne sadržaje za djecu, te se nadaju da će i nastaviti istim putem.

Inicijatorica natjecanja Lidija Branilović, tajnica Udruge, najavljuje i druge projekte za djecu tijekom idućih mjeseci, a biciklijada će prijeći u tradiciju. Ovim putem Udruga žena Pretetinec, koja broji preko 30 članica, od kojih je 20 aktivnih, zahvaljuje svojim sponzorima i svima koji su doprinijeli organizaciji i realizaciji natjecanja u bilo kojem obliku: Općini Nedelišće, VMO Pretetinec, Auto Goldi, OPG Ganzer, Tiskari Letis, Mažoretkinjama Nedelišća, te Zoranu Kolcu i Nikoli Šegoviću, s kojima će i nastaviti suradnju na ovom i sličnim projektima.

Rad Udruge može se pratiti i putem Facebooka (Udruga Žena Pretetinec), a potencijalni sponzori i suradnici mogu im se javiti emailom: udrugazenapretetinec@yahoo.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije