U pripremi izmjene pravilnika za nastavnike odgojnih predmeta

Izmjenama Pravilnika o normi, koje se pripremaju u mjerodavnom Ministarstvu obrazovanja, nastavnicima likovnog, glazbenog, tehničkog i tjelesnog odgoja, koji imaju po razredu jedan sat redovne nastave tjedno, priznat će se u redovno radno vrijeme i neki drugi poslovi.

Primjerice, nastavnici likovnog odgoja dobit će tjedno jedan do dva sata za uređenje škole, nastavnici glazbenog za vođenje pjevačkog zbora ili orkestra. Učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture u normu će se priznati vođenje školskog sportskog kluba, a učiteljima tehničke kulture vođenje učeničke zadruge ili osposobljavanje djece u različitim programima.

Također, učitelj informatike dobit će jedan sat tjedno za vođenje e-matice u školi koji ima do 20 razreda, a u školi s više od 20 razreda priznat će mu se dva sata tjedno.

Promjenama Pravilnika o normi oko tisuću nastavnika zadržat će posao. Naime, toliko bi ih, da je na snazi ostao Jovanovićev Pravilnik o normi, bilo izgubilo posao, a još oko 500 nastavnika bilo bi radilo sa smanjenom normom, što bi im značilo i manju plaću. Pravilnik je jučer stavljen u javnu raspravu.

– Ovo je u svakom slučaju bolje nego što je bilo – kratko je prokomentirala predsjednica udruge Nastavnici organizirano, zadovoljna što se time zaštitila najugroženija skupina prosvjetara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije