U Prelogu otvorena izložba Franje Žeželja Mustaka

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga u petak (18. srpnja 2014. godine) otvorena je retrospektivna izložba Franje Žeželja Mustaka. Izložba obuhvaća presjek slikarskog opusa Franje Žeželja Mustaka.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Preloga Zdravko Kvakan te uručio zahvalnicu slikaru Franji Žeželju Mustaku za poklonjeno djelo Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Slikar Franjo Žeželj Mustak predstavio je sliku koju je poklonio Muzeju Croata insulanus Grada Preloga.

O autorovom slikarskom djelovanju u zemlji i svijetu govorio je Josip Šimunko. Nazočnima se obratila i kustosica Iva Kožnjak. Nekoliko skladbi na gitari izveo je Martin Srpak, javlja Prelog.hr.

Franjo Žeželj Mustak cijeli život posvetio je likovnom stvaralaštvu. Njegova slikarska darovitost bila je prepoznata u Beču i Parizu. Među temama koje se javljaju na slikama su sakralni motivi, portreti, vedute gradova kroz koje je putovao i vedute Preloga i okolice te poneki apstraktni motivi. Ljubav prema svom kraju pokušao je dočarati u maniri naivnog i impresionističkog slikarstva.

Svojim bogatim likovnim opusom čija je sveukupna brojka prešla čak 600 slikarskih i kiparskih djela, Franjo Žeželj Mustak oplemenio je kulturu svog kraja. Izložba je otvorena do 18. kolovoza 2014. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije