Ines Virč i Proming obradovali Štrigovčance

U nedjelju su završile ovogodišnje Štrigovske noći koje su žiteljima i posjetiteljima ponudile obilje kulturno-zabavnih priredbi, a u sklopu programa obilježen je i Dan Općine Šrigova.

Ipak najveću radost i vijest Štrigovčancima su donijeli dr.sc. Ines Virč s Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i tvrtka Proming iz Čakovca, točnije njezin direktor i vlasnik Mihael Novinščak.

Ines Virč je čelništvo općine izvijestila kako će se od jeseni “štrigovska skupina govora” biti uvrštena na hrvatsku Listu zaštićenih nematerijalnih dobara, što je ogroman uspjeh ostvaren u konkurenciji 21 županije, 127 gradova, 429 općina, 6 755 naselja i 1582 508 naselja koji teže da se nešto posebnog iz njihovog kraja nalazi na takvoj listi.

Uvrštavanje na štrigovskog govora ovu listu u početku neće donijeti nekakvu novčanu i materijalnu korist ali će Štrigovu odrediti kao zaista vrijednu kulturnu destinaciju. Ali zato novac donosi Proming koji će uz postojeći i kultni Dom za starije i nemoćne osobe izgraditi još jedan “starački dom” visoke kvalitete usluga i smještaja, čak više od njihovog doma u Čakovcu.

Investicija je vrijedna nekoliko milijuna kuna, u domu će biti mjesta za oko 150 novih korisnika, a što je za štrigovski kraj najvažnije i što je općinskom načelniku Stanislavu Reberniku lice učinilo sretnim i zadovoljnim je podatak kako će u novom domu posao moći dobiti 50-tak novih radnika svih struka. A novih radnih mjesta Štrigovi je potrebno više od bilo čega, kao žednoj zemlji kiše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije