Izdano upozorenje zbog mogućeg grmljavinskog nevremena

Nakon sunčanog, vrućeg i sparnog vikenda, sljedećih dana bit će manje vruće i manje stabilno! Ciklona i frontalni sustav koji zadnjih dana donose jaka nevremena zapadnoj Europi, postupno se primiču središnjoj Europi i srednjem Sredozemlju, a dolaskom frontalnog sustava nad Jadran, u noći na utorak upravo će se nad našim područjem naći ciklonalni centar sa nestabilnom zračnom masom, piše Crometeo.

Bitno je naglasiti, kao i ostale ljetne nepogode, i ove će biti vrlo lokalnog karaktera. To znači da će ponegdje pasti i preko 30 litara oborine po kvadratnom metru, a da svega kilometar ili dva dalje ne mora pasti ni kap kiše.

Nova fronta će nas zahvatiti u ponedjeljak kad je opet vjerojatno nešto oblačnije vrijeme uz čestu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. Više kiše i pljuskova bit će sredinom dana i poslijepodne. Ponegdje je moguće i nevrijeme.

Jutarnja temperatura zraka će se kretati od 17 do 22, a najviša dnevna između 25 u gorskim, do 30°C u središnjim pa do 34 Celzijeva stupnja ponegdje u krajnjim istočnim krajevima. Bit će i neugodno sparno.

U utorak će biti promjenjivo i posvuda svježije uz dosta oblaka i česte pljuskove praćene grmljavinom. Ponegdje je moguće i nevrijeme. Temperatura zraka tijekom dana uglavnom između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva. Meteoalarm je za ponedjeljak za cijelu državu izdao žuto upozorenje, ponajprije zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije