Za vikend vrućina, a potom nova promjena i osvježenje

Do kraja dana bit će nam pretežno sunčano, vruće i sparno. Atmosfera neće biti posve stabilna pa su i dalje mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, ali to će biti lokalnog karaktera pa se neće dogoditi u svim mjestima.

Čuvajte se jakog sunca!

Veća vjerojatnost za pljuskove je kasnije popodne, osobito u Slavoniji, Posavini i gorju. Puhat će većinom slab sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Bit će vruće uz maksimalnu temperaturu oko 30 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo svježije.

U subotu i nedjelju bit će suho uz više sunca i postupno još toplije tako da će temperatura zraka vrlo vjerojatno posvuda prijeći 30 Celzijevih stupnjeva u hladu, a možda bude čak i do 34°C, osobito u nedjelju. Vjetar će u subotu biti većinom slab, u nedjelju moguće do umjeren jugozapadni. Čuvajte se jakog sunca između 10 i 17 sati!, javlja Crometeo.

Nedjelja najtopliji dan u tjednu

Nedjelja bi mogla biti najtopliji dan u ovom tjednu. Puno sunca, ali i južine. To baš neće odgovarati meteoropatima i kroničnim bolesnicima jer će biti neugodno i sparno pa će se pokvariti biometeorološka situacija. Na samom kraju dana na zapadnom horizontu može se pojaviti umjerena naoblaka.

Čini se da će nas nova fronta zahvatiti u ponedjeljak kad je opet vjerojatno nešto oblačnije vrijeme uz čestu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. Opet će i osvježiti.

Onda bi se takvo svježije i promjenjivo vrijeme moglo nastaviti i do sredine sljedeće tjedna. Neće se raditi o nekom većem zahlađenju, samo će ove vrućine od vikenda malo popustiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije