Čitatelj pita: Gdje da servisiram skuter koji je pod garancijom?

Putem naše rubrike Pitanja i odgovori zaprimili smo pitanje čitatelja koji pita:

Genero motors Zagreb, generalni uvoznik za skutere Peugeot u Hrvatskoj raskinuo je sve ugovore sa svim serviserima i sada nemaš gdje u sjeverozapadnoj Hrvatskoj servisirati skuter koji je pod garancijom. Zanima me da li na servis moram ići čak u Zagreb ili postoji kakva druga opcija?

Odgovor na ovo pitanje potražili smo u središnjici spomenute tvrtke odakle su nam odgovorili:

“Trenutno imamo mrežu servisera koja pokriva skoro cijelu Hrvatsku, od Zagreba, preko Zadra, do Crikvenice, Umaga, Karlovca, pa tako i sjeveroistok Hrvatske i Križevaca. Rješavamo pitanje istočne Hrvatske u kojoj je zbog velike krize ostao jako mali broj servisnih mjesta a na sjeverozapadu Hrvatske smo u pregovorima sa novim potencijalnim partnerom s kojim smo u finalnoj  fazi pregovora.

Nažalost,  teška situacija na tržištu u kojoj je skoro marginalizirana prodaja dvokotača najviše utjecala na smanjenje broja zastupnika diljem Hrvatske, kako u našoj tako u svim ostali mrežama. Poneki uvoznici u auto ili moto branši, u koje se ubrajamo, su u najbolje vrijeme (2008 god.) imali i do 50 servisnih mjesta.

Zatvaraju se i obrti i sve se više servisira na crno

Zatvaranjem na desetine tisuća obrta u Hrvatskoj u koji se ponajviše ubrajaju manji i veći građevinski obrti, auto kuće, moto kuće i serviseri, dovedeni smo u situaciju da se svakim danom zatvaraju obrti i poduzeća a sve više “garaža” servisira na crno zbog ogromnih parafiskalnih nameta zbog kojih su manji obrti i poduzeća u situaciji u kojoj je postojanje u takvom obliku nemoguća misija.

Kako nam je jedino moguće potpisati ugovore sa pravnim licima a ne fizičkim osobama, i kako budući serviseri moraju odgovarati za svoj rad strankama i vlasnicima vozila pod garancijom, svaki ugovor sa “poduzetnicima” koji rade na crno bilo bi štetno našim strankama. Ukupno tržište dvokotača smanjeno je sa nekadašnjih skoro 30.000 komada na manje od 4.000 komada godišnje.

Sukcesivno tome je isto toliki broj obrta i radnih mjesta u toj branši nestalo pa je situacija u takvim okolnostima izrazito zahtjevna što naravno ne umanjuje našu želju da korisnicima na raspolaganju bude servis u što bližem okruženju. Svim strankama u mjestima van dosega servisa nudimo jedinstvenu uslugu prikupa i ponovnog slanja vozila po smanjenim cijenama od uobičajenih.

Pa tako stranke mogu za 249,00kn u jednom smjeru poslati nam vozilo na servis, a da pri tom usluga uključuje dolazak na njihovu kućnu adresu, ukrcaj i prijevoz. Svjesni toga da ovo nije rješenje za svačiji džep, radimo kontinuirano na tome da olakšamo vlasnicima vozila i taj dio sa novim servisnim mjestima.”, piše u odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije