Vjernici prikupili 596.580 kuna pomoći za poplavljene

Nakon što je katastrofalna poplava zadesila područja Požeške biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije, kao i područja u susjednoj Bosni i Hercegovini te Srbiji, varaždinski biskup Josip Mrzljak pozvao je dopisom od 17. svibnja ove godine sve vjernike Varaždinske biskupije, ali i ljude dobrog srca, da se prema svojim mogućnostima uključe u prikupljanje novčane pomoći za stradale u poplavljenim područjima diljem Slavonije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Župe Varaždinske biskupije su zaključno s današnjim danom (15. srpnja 2014.) uplatile iznos u visini od 596.580 kuna. Prikupljeni iznos u cijelosti će se uplatiti Hrvatskom Caritasu koji će ga proslijediti onima koji su u potrebi. Također, mnogi župni Caritasi Varaždinske biskupije samoinicijativno su u suradnji s Crvenim križom te gradskim vlastima prikupljali pomoć u hrani, namirnicama i odjeći za stradale koja je već isporučena potrebnima u Slavoniji.

Ovim putem Josip Mrzljak, varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa, izriče zahvalnost svim vjernicima i pravnim osobama koji su se odazvali pozivu za pomoć poplavljenima.

Biskup također poziva sve one koji su u mogućnosti da se i nadalje uključe u pomaganje potrebitima te da to učine uplatom na račun Hrvatskog Caritasa (Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb) kod PBZ (Radnička cesta 50, 10000 Zagreb), IBAN: HR0523400091100080340, poziv na broj 175 za Slavoniju; poziv na broj 185 za Bosnu i Hercegovinu; poziv na broj 195 za Srbiju.

Ovom akcijom našim sugrađanima u Slavoniji koji su morali zbog razorne poplave napustiti svoje domove i suočiti se s bolnim gubicima, želimo reći da nisu, i neće ostati, sami. Djelatna ljubav doseže najdalje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije