Udruga Zora: Uspješno završena CH-Q edukacija za nezaposlene

Kao zadnja edukativna aktivnost u sklopu kampanje i fonda “Kreatori promjena” udruge Zora održana je edukacija za nezaposlene iz Međimurske županije po CH-Q metodi na kojima su sudionici/ce učili kako upravljati karijerom i svojim kompetencijama.

Sam edukacijski proces trajao je 2 mjeseca (svibanj-srpanj) počevši od rješavanja pripremnih zadatka koji su sudionicima/cama pomogli da otkriju svoje jake i slabije (razvojne) strane. Tijekom svibnja, na nekoliko radionica u grupnom su radu naučili prepoznati svoje kompetencije, upravljati njima, definirati profesionalni cilj i korake ka njemu.

Nakon toga su kreirali i prezentirali svoj akcijski plan, nove životopise, a zatim i portfolio – skup svih njihovih sposobnosti, znanja i mogućnosti sa pripadajućim dokazima. Edukaciju je vodila Marina Kolar, a sudionici su bili u dobi od 19 – 55 godina s trajanjem nezaposlenosti od mjesec i pol do 12 godina.

U ponedjeljak, 7. srpnja 2014. sudionicima koji su uspješno završili ovaj proces uručene su potvrde o uspješno završenoj CH-Q edukaciji prve razine. Na svim sudionicima/cama vidi se uistinu velika promjena, od načina na koji se predstavljaju, novih životopisa – a do dodjela diploma jedna osoba se već i zaposlila. – Sretni smo što nakon vrlo uspješne prve generacije CH-Q sudionika možemo ispratiti i drugu generaciju, uz želju za čim bržim pronalaskom posla, kažu u Zori.

CH-Q metoda uči nas kako upravljati svojim osobnim i profesionalnim razvojom, ali i potencijalima, kako bi znali kako iskoristiti sve mogućnosti koje im se pružaju.Nudi uvid u vlastite kvalitete i kompetencije. Osim na profesionalnom razvoju, puno se radi na osvještavanju svojih jakih strana i sposobnosti, uči se iz feedbacka (povratne informacije) ostalih sudionika/ca što kao rezultat ima i znatno povećano samopouzdanje.


Impresije nekih od sudionica:

– CH-Q edukacija je zbilja iz mene izvukla, doslovce, sva zaboravljena postignuća mog poslovnog života. (Vesna Vladušić)

– CH-Q edukacija puno mi je pomogla da osvijestim znanja i vještine koje posjedujem. Postala sam svjesnija svojih vrijednosti, a time stekla samopouzdanje i sigurnost kod predstavljanja potencijalnim poslodavcima. Savjeti kako se ponašati na razgovoru za posao popunili su praznine i smanjili tremu. Svakome tko je u nedoumici kako nastaviti karijeru preporučila bih pohađanje ove edukacije. (Vladimira Rodiger – Kuretić)

– Najbolje i najvrednije što nosim s ove edukacije je portfolio kojim ću se predstavljati poslodavcima na razgovorima za posao, veće samopouzdanje pri predstavljanju vlastitih (profesionalnih) kvaliteta te osvještavanje razvojnih točaka, odnosno osobina na kojima trebam poraditi. (Sunčica Novak)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije