Kroz osam zabavnih radionica završen program “Procvjetajmo”

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Djelatnost za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, i Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec, tijekom školske godine 2013/14. provodili su program pod nazivom “Procvjetajmo”.

Radilo se o ciklusu radionica namijenjenih djeci osnovnoškolske dobi, kojima su teme bile izgradnja i unapređivanje znanja i vještina potrebnih za uspješnu prilagodbu školi, vršnjacima, obavezama, i sveukupno izazovima u društvu. Tako su se radionice usmjeravale na jačanje samopouzdanja, nošenje sa stresom, načine efikasnog učenja, osvješćivanje emocija, rješavanje sukoba, i druge sadržaje promicanja pozitivnih životnih vrijednosti.

Radionice su vodile Blaženka Hunjadi Bašek – kao djelatnica Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, i Berta Bacinger Klobučarić, psiholog Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. Ukupno je tijekom školske godine provedeno 8 radionica. Polaznici radionica bili su djeca 1. i 3. OŠ Čakovec, a obuhvaćeni su učenici od 1. do 8. razreda.

Posljednja radionica, s kojom je ujedno i završen cjelokupni ovogodišnji ciklus, održana je 11. lipnja 2014. godine u kojoj su sudjelovali učenici 3. razreda III OŠ Čakovec. Aktivnosti radionice bazirale su se na najnovijoj brošuri Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije pod nazivom Svijet oko nas i u nama, što je bio i naziv same radionice.

Kako je osnovna tema brošure promicanje pozitivnih životnih vrijednosti, tako su i aktivnosti na radionici bile usmjerene ka isticanju onih vrijednosti – djeci bitnih – koje su podloga formiranja zdravih stavova prema životu i ljudima.

Tijekom evaluacije programa “Procvjetajmo”, radionice su ukupno doživljene kao zabavne, te kao poučne zbog pružanja novih informacija, mogućnosti praktične primjene prezentiranih sadržaja i mogućnosti razgovora o emocionalnom i osobnom doživljavanju. Takvi efekti potiču na daljnje razvijanje programa Procvjetajmo tijekom nadolazeće školske godine, objavio je na svojim stranicama zavod za javno zdravstvo Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije