Po nalogu ministra HZZO kreće u skraćivanje lista čekanja u bolnicama

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je po nalogu ministra zdravlja Siniše Varge krenuo u veliku akciju skraćivanja listi čekanja. Provodi se detaljna analiza po bolnicama, doktorima, odjelima, djelatnostima i pacijentima.

Prva skupina pacijenata koji će biti obrađeni su djeca do 18 godina s listi čekanja za hematologiju, onkologiju i kardiologiju. Dio pacijenata će tijekom sljedećih nekoliko mjeseci biti kontaktirani od strane djelatnika HZZO-a, radi brisanja duplih narudžbi ili preusmjeravanja u druge ugovorne zdravstvene ustanove gdje će prije doći na red.

– Za rješavanje problema dugog čekanja potrebna je suradnja svih sudionika u zdravstvenom sustavu, pa je uz ovu združenu akciju Ministarstva zdravlja, HZZO-a, svih bolnica širom Hrvatske i svih primarnih liječnika, nužno potrebna suradnja i solidarnost i svih pacijenata.

S obzirom da 20% pacijenata ne dođe na naručenu pretragu, pogotovo u ljetnim mjesecima u doba godišnjih odmora, a možda upravo taj termin čeka netko jako potrebit, lijepo molimo pacijente da svoje narudžbe u bolnicama otkažu na vrijeme ukoliko ne žele ili nisu u mogućnosti doći, poručuju iz HZZO-a.

Napominju kako se narudžbe mogu otkazati na dva načina: Telefonskim pozivom na bijeli telefon 0800 79 99 ili slanjem email poruke na: otkazivanje@hzzo.hr. Podaci koje će pacijent dati telefonom ili poslati email porukom su: ime i prezime, matični broj osigurane osobe, u koju ustanovu je naručen, na koji postupak je naručen, datum u kojem terminu i broj telefona gdje ga se može kasnije kontaktirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije