Izložba poštanskih maraka “Sve što nas povezuje” u CZK-u Čakovec

U organizaciji Filatelističkog kluba “Marija Hunjak” iz Čakovca i Centra za kulturu Čakovec, u utorak 1. srpnja 2014. u 20 sati bit će otvorenje prigodne izložbe poštanskih maraka svih članica Europske unije povodom obilježavanja prve godišnjice ulaska Republike Hrvatske u EU.

Izložba na 33 staklena panoa prikazuje razne teme svojstvene svakoj od članica Europske unije, od  sporta, arhitekture, glazbene i scenske umjetnosti, narodnih nošnji i običaja, turističkih destinacija do zaštićenog svijeta flore i faune. 

Svrha izložbe je prikazati mnoge vrijednosti država članica Europske unije našim građanima, te isto tako predstaviti Republiku Hrvatsku i ono što naša zemlja unosi u zajednicu. Ideja je prikazati razlike unutar Europske unije, ali i sve što nas povezuje.

Izložba je realizirana uz visoko pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora,  uz pomoć Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice grada Čakovca te uz suradnju mnogih veleposlanstava u Republici Hrvatskoj koja su donacijama svojih maraka pomogle u nastajanju izložbe. Izložba će biti otvorena do kraja mjeseca srpnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije