Kapitalac Marka Habjana: Na Muri upecao soma od 22 kg i dugog 151 cm

Sat i pol trajala je borba čovjeka i soma na rijeci Muri, u predjelu zvanom Gorenjak. Deblji je kraj izvukao som, težak 22 kilograma i dug 151 centimetar kojeg je u četvrtak na blagdan Tijelova u jutarnjim satima upecao Marko Habjan (22) iz Kotoribe. Mamac mu je bila ribica, a velika udica je bila privezana na najlon od 1 mm.

Marko je dugogodišnji član udruge Žužička, a ribolovom se počeo baviti od svoje desete godine. Ovo mu je, kaže, do sada najveći kapitalni ulov u kojem je veliku uloga odigrao i njegov otac Robert.

– Borio sam se s ribom, pa sam mobitelom u pomoć pozvao tatu i u trenutku smo riješili pitanje pobjednika. Morao sam ga izmučiti, a i on je mene, no na kraju je ipak završio na obali – ispričao je Marko.

Ovim ulovom Marko je oduševio ukućane koji su “ribetinu” smjestili u veliko drveno korito. Mama Olivera je spomenula njegovu volju i entuzijazam prema ribolovu potkrijepivši podatkom kako  Marko prije posla u 4 sata ujutro odlazi na vode i hraneći ribe priprema “teren” za dobri ulov. Kapitalcem se štimala i sestra Lorena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije