Peta godišnja skupština: “Prijatelji sv. Roka” su srce Draškovca

Vruće nedjeljno poslijepodne, 15. lipnja 2014. godine u Društvenom domu u Draškovcu bilo je u znaku 5. godišnje skupštine udruge “Prijatelji sv. Roka”. Pozdravivši domovinu himnom, zbor Udruge otvorio je skupštinu, a pjesmom “Fala” zahvalio se nazočnima na dolasku. 

Potom su riječ preuzeli predloženi i prihvaćeni članovi rukovodstva – tajnica Ksenija Ribić, članovi radnog predsjedništva Ivan Vadas i Jelena Vadas. Oni su podrobnije izvijestili o provedenim aktivnostima u protekloj godini, pojasnili financijska izvješća te završni račun za 2013. godinu, a zatim predložili planirane aktivnosti za 2014. godinu te ambiciozan financijski plan što je jednoglasno prihvaćeno, javlja Prelog.hr.

Među uzvanicima koji su nazočili skupštini bio je i gradonačelnik grada Preloga –  Ljubomir Kolarek, vijećnik u Županijskoj skupštini – Nino Marđetko, vlč. Matija Vonić, predstavnik KUU “Seljačka sloga” iz Preloga te sponzori i prijatelji. Prisutne se obratio preloški gradonačelnik naglasivši više puta da je impresioniran radom ove udruge te brojnim aktivnostima u različitim područjima ljudskog djelovanja i njihovim iznimnim rezultatima.

Istaknuo je izuzetno dobru suradnju i sa zborom Udruge koji ga uvijek iznova oduševljava. Zaželio je svima puno zdravlja te da ih dragi Bog čuva na njihovom putu da i ove godine uspješno realiziraju sve planirane aktivnosti. Riječi pohvale uputio je i duhovni otac Udruge, vlč. Matija Vonić naglasivši da je Udruga srce Župe Draškovec.

Osvrnuo se na brojna hodočašća  na kojima su članovi svojim odorama, stijegom i zastavom plijenili pozornost, ali i stekli simpatije te primali pohvale mnogih hodočasnika i svećenika. Ponoseći se svojim župljanima  zaželio im je i dalje uspješan rad.

Na kraju službenog dijela Ivan Vadas je izrazio veliko hvala svim članovima i prijateljima koji su na bilo koji način sudjelovali u aktivnostima, a posebno voditeljicama zbora i mentoricama – Vesni Tota i Margiti Blažeka na strpljenu i trudu tijekom cijele godine. Pjesmom je započelo i pjesmom je završilo ovo nedjeljno druženje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije