Za produženi boravak u školama dosad prijavljeno 109 djece

U Gradu Čakovcu planiraju i iduće školske godine financirati produženi boravak djece u školi nakon redovite, obavezne nastave i školskih aktivnosti.

Grad je s tim programom započeo još 2000. godine u školama u kojima je osnivač, a od 2004. provodi se u I., II. i III. OŠ Čakovec te Centru za odgoj i obrazovanje. Namijenjen je učenicima od prvog do četvrtog razreda koji nakon nastave ostaju u školi. Među roditeljima je provedena i anketa, a interes je u I. OŠ Čakovec pokazalo njih 26, u II. OŠ 31, u III. OŠ 43, a u Centru za odgoj i obrazovanje devetoro.

Ukupno je to 109 učenika spremnih za osmosatni produženi boravak u idućoj školskoj godini. Za tih osam skupina trebat će i osam nastavnika, voditelja programa. Grad bi produženi boravak, procjenjuje se, moglo stajati oko 1,3 milijuna kuna, od čega najveći dio ide upravo za plaće voditeljima programa.

Roditelji bi ukupno platili 600 tisuća kuna za cijelu godinu, a Grad 717 tisuća iz proračuna. Cijena za roditelje koji žive na području Grada, kako predlaže gradonačelnik Stjepan Kovač, bila bi 600 kuna mjesečno, a za one izvan Grada 1.200 kuna. U Centru za odgoj i obrazovanje roditelji su oslobođeni plaćanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije