U Kraljevom vrtu crtanje na štafelajima i druženje s Rusom Trajkovom

SRK umjetnosti, naziv pod kojim će se tijekom ljetnih mjeseci u Kraljevu vrtu u Čakovcu događati cijeli niz kulturnih manifestacija ovih će dana biti obogaćen još jednom zanimljivošću: od srijede će Kraljev vrt širom otvoriti vrata djeci, mladima i starijima – svima koji se žele iskušati u likovnom umijeću.

Za tu svrhu u vrtu će biti postavljeno nekoliko štafelaja s uljnim pastelima, pa će svi oni koji tijekom dana žele pronaći malo mira moći sjesti pred štafelaj, nešto nacrtati, gledati kako to rade drugi i razmijeniti iskustva. Povremeno će se posjetiteljima omogućiti da promatraju školovane umjetnike u procesu stvaranja umjetničkog djela. Crtanje na štafelajima u Kraljevu vrtu demonstrirat će članovi Likovnog udruženja Međimurja, a bit će upriličeno u srijedu, 18. lipnja u 11 sati.


U Kraljevskom vrtu druženje s s akademskom umjetnicom Rusom Trajkovom

U okviru ljetnih događanja pod nazivom SRK umjetnosti, u petak će u Kraljevu vrtu u Čakovcu biti upriličeno druženje građana s akademskom umjetnicom Rusom Trajkovom. Riječ je o mladoj i osebujnoj osobi koja će se javnosti predstaviti s desetak slika i instalacija, sa svojom životnom pričom te s vlastitim viđenjem stanja u međimurskom i hrvatskom kulturnom i umjetničkom životu. 

Naziv priredbe pod kojim se organiziraju ljetna događanja u Kraljevu vrtu – Dopustite da se predstavim – ima svrhu popularizirati umjetnost i umjetničko stvaralaštvo kroz život i djelo poznatih i priznatih umjetnika.

Likovne radove i instalacije Ruse Trajkove posjetitelji će u Kraljevu vrtu moći razgledati u petak, 20. lipnja već od jutarnjih sati, a predstavljanje umjetnice i druženje s posjetiteljima i poštovateljima započet će u 18 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije