Život se napokon vratio i na čakovečki Jug

U tijeku je trodnevna manifestacija “Antunovsko proštenje” u kojoj posjetitelji mogu, osim u onom vjerskom dijelu programa uživati u besplatnim koncertima i izložbeno-prodajnom sajmu tradicijskih proizvoda. Tako je jučer (petak) svoj dio posla i to više nego odlično, pred devet stotinjak ljudi  odradila klapa “Šufit”, dok će danas (subota) na Trgu Ivana Pavla II., odnosno iza popularnog “Bregeca” od 21 sat koncert održati svima dobro znani tamburaški sastav “Gazde”.

Osim klapske pjesme, mnogobrojni su posjetitelji mogli uživati i na pozornici ispred crkve Sv. Antuna Padovanskog, gdje se sa svojim programom međimurskih pjesama i plesa predstavio KUD Mačkovec.

Veliki broj posjetitelja je samo dokaz da se nakon nekoliko neuspješnih pokušaja bivše direktorice Turističke zajednice Grada Čakovca Ivane Maltar, dio kulturno-glazbenog ljetnog  programa prenese iz centra  i ponudi žiteljima južnog dijela grada ipak isplati. Sada je očito da je bilo  potrebno samo malo više želje i htijenja. Stoga  prenosimo pohvale stanovnika, ali i ostalih gostiju iz cijelog Međimurja koji su ovih dana pohodili čakovečki Jug, uz njihovu poruku i želju  novoj voditeljici Turističkog ureda Grada Čakovca Boški Ban Vlahek i njezinim suradnicima kako se nadaju da ovo nije samo “labuđi pjev” i da će se nešto slično prvom prilikom ponoviti na Jugu, koji je pokazao da je itekako željan dobre zabave.

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Grada Čakovca i Grad Čakovec.

>>> FOTOGALERIJA: Koncert Gazde na čakovečkom Jugu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije