Čitatelj pita: Zašto je vrtićkoj djeci uskraćeno ljetovanje u Dramlju?

U redakciju našeg portala javio se čitatelj kojeg zanima iz koji razloga djeca Dječjeg vrtića Čakovec ove godine ne idu na ljetovanje u odmaralište u Dramalj.

Napominje da je isto u vlasništvu Grada Čakovca (GP Stanorad) i nedavno je obnovljeno. Odgovor smo potražili kod ravnateljice ove predškolske ustanove Gordane Patarčec. Njezino obrazloženje pročitajte u nastavku.

“Ponudu za ljetovanje u odmaralištu u Dramlju Upravno vijeće Dječjeg vrtića Čakovec razmatralo je 12. ožujka na svojoj 13. sjednici, kada smo razmotrili predmet GP “Stanorad” d.o.o. u kojem nam daju mogućnost odabira između dviju agencija preko kojih bi se išlo u Dramalj (Jakopić travel i Obsido d.o.o.).

Prikupili smo 5 ponuda za ljetovanje, a datumi za koje smo se odlučili i obavijestili GP “Stanorad” d.o.o. još u veljači bili su 16.6.-23.6. i 23.6.-30.6. Upravno vijeće je na 14. sjednici 14.4.2014. razmotrilo sve ponude i odlučilo se za odmaralište u Dramlju jer je cijena bila najpovoljnija, ali je tražilo da se ode u Dramalj i vidi u kakvom je stanju objekt, te udovoljava li svim  tehničkim uvjetima.

30. travnja otišlo se u Dramalj s djelatnicima GP “Stanorad” d.o.o. i vidjelo da kuhinja ne udovoljava tehničkim uvjetima, na što nam je odgovoreno da radovi kreću od 5.5.2014. i bit će gotovi u roku 15 dana. Zamijećena je i vlaga u dvije spavaone što su također obećali da će sanirati. 15. svibnja 2014. Upravno vijeće je na svojoj 16. sjednici zaključilo da se sačeka dozvola Sanitarne inspekcije za kuhinju.

U tom periodu obratili smo se i predsjedniku Nadzornog odbora GP “Stanorad” d.o.o. koji se trudio da dozvola bude ishodovana u što kraćem roku. Kako do 2. lipnja 2014., kada je bila 17. sjednica Upravnog vijeća, nismo dobili dozvolu sanitarne inspekcije za kuhinju, ali nam je dostavljeno rješenje u kojem stoji da je odmaralište Dramalj svrstano u kategoriju hostel i može primiti 28 osoba, a ne 40 kako je bilo u ponudi turističke agencije Jakopić travel, Upravno vijeće donosi zaključak da se odustaje od programa ljetovanja u pedagoškoj godini 2013./2014., odgovorila je ravnateljica Patarčec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije