Par dana “paklene” vrućine, a za vikend osjetno svježije!

Prekjučer smo već pisali o visokoj temperaturi zraka tijekom vikenda. U ovom tjednu bit će još toplije! Opširniju prognozu pročitajte u nastavku, a krajem tjedna očekuje se promjena vremena, javlja Crometeo.

Sunčano i vruće vrijeme sigurno će se nastaviti i u ponedjeljak, a i tijekom utorka. Temperatura zraka čak bi posvuda trebala prijeći iznad 30 Celzijevih stupnjeva u hladu! Bitno je znati i da će UV indeks, mjera štetnog Sunčevog zračenja, biti vrlo visok što znači da treba izbjegavati boravak na izravnom suncu između 10 i 17 sati ili se adekvatno zaštititi.

Našim starijim sugrađanima i kroničnim bolesnicima preporučamo da dnevne aktivnosti obave ujutro i predvečer, a ne za vrijeme najveće vrućine. Treba uzimati dovoljno tekućine, najbolja je obična voda, i ne treba pretjerivati s masnom i teškom hranom.

Još malo toplije vjerojatno će biti i u srijedu i četvrtak. Mogla bi se malo povećati i sparina, a ono što je neugodno je da bi i noćni sati trebali biti topliji i sparniji pa će se navečer teže i sporije hladiti. Ovakvo vrijeme teško je i ljudima, ali i biljnom i životinjskom svijetu.

Krajem četvrtka i oko petka bi rasla mogućnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom pa treba imati na umu da neće biti posve stabilno. Ti pljuskovi su obično lokalnog karaktera. S njima bi trebalo i malo osvježiti. Nadajmo se da neće biti nevremena što je u ovakvim situacijama moguće.

Vjerojatno bi zato tijekom vikenda bilo promjenjivije i osjetno svježije. Povremeno je moguća kiša ili pljuskovi praćeni grmljavinom. Temperatura zraka posvuda će biti ispod 30 stupnjeva, a možda padne čak i malo ispod 25°C.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije