U Maloj Subotici kreće prikupljanje potpisa protiv outsourcinga

Započela je aktivnost prikupljanja potpisa među građanstvom i članstvom 17 sindikata s ciljem provođenja referenduma na kojem bi se izjašnjavalo o donošenju Zakona kojim bi se zabranilo izdvajanje pomoćnih i tehničkih službi (outsourcing) u javnom sektoru.

Akcija traje od 5. lipnja 2014. do 18. lipnja 2014. na prostoru čitave Hrvatske. Jedan od pokretača cijele akcije je Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu “Preporod” i njegov predsjednik Željko Stipić. To je ujedno i većinski školski sindikat na području Međimurske županije pa su tako u akciju prikupljanja potpisa uključene gotovo sve škole u našoj županiji, s obzirom da se tzv. outsourcing odnosi upravo na nenastavne djelatnike škole.

U prikupljanje potpisa uključila se i Sindikalna podružnica SZHŠ Preporod Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica. U akciju sakupljanja potpisa uključeni su gotovo svi djelatnici Matične i Područne škole. Svojim potpisom podržat će  radna mjesta spremačica, domara i kuharica u školama i drugim javnim ustanovama i spriječit će da se isti izdvoje iz javnih službi.

Svi koji se žele uključiti i dati svoj potpis za Zakon protiv izdvajanja mogu to učiniti na sljedećim lokacijama:

 – subota 7.6. 2014. ispred trgovine Metss u Maloj Subotici od 9 – 12 sati, petak 13.6. 2014. ispred trgovine Metss u Maloj Subotici i ispred Doma kulture od 16 – 19 sati te subota 14.6. 2014. ispred trgovine Metss u Maloj Subotici od 9 – 12 sati.

Postoji mogućnost prikupljanja potpisa ispred trgovine Metts u Palovcu, no termini će biti naknadno objavljeni. Osim navedenih lokacija potpisi će se prikupljati na punktovima u Čakovcu, Prelogu i svim većim mjestima i školama Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije