Autonomni centar organizira radionicu o sudioničkoj demokraciji

Udruga Autonomni centar – ACT iz Čakovca poziva sve građane/ke na radionicu “Sudjelovanje građana u donošenju odluka” koja će se održati u sklopu Programa JAKO, u prostorima Autonomnog centra – ACT, 5. lipnja 2014. godine u 16:30 sati. Predviđeno trajanje radionice je dva sata.

Organizacijama civilnog društva, građanima/ka,a i svima zainteresiranim za ovu temu, predstavit će mogućnosti sudjelovanja u donošenju odluka kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini. Pitanja na koja će se osvrnuti su: Zašto sudjelovati? U kojem području možemo imati utjecaj, Kako proširiti mogućnosti sudjelovanja? Predstavit će i rezultate Istraživanja o načinima i mogućnostima uključivanja organizacija civilnoga društva u procese donošenja odluka na lokalnoj i regionalnoj razini.

Sve zainteresirane pozivaju da im se pridružite uz prethodnu prijavu putem e-obrasca dostupnog klikom ovdje.  Radionicom ujedno udruga ACT obilježava i Dane otvorenih vrata udruga (DOVU2014). Cilj Dana otvorenih vrata udruga 2014. koje organizira Ured za udruge Vlade RH je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata udruge u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj. Pozivaju vas da posjetite web stranice Dana otvorenih vrata udruga te potražite i posjetite i druge organizacije u svojoj blizini.

Partneri u organizaciji DOVU2014 su Programi za regionalni razvoj civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj razvijeni su u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a pružaju sustavnu podršku u području informiranja, savjetovanja i izobrazbe na lokalnim i regionalnim razinama čime se doprinosi ujednačavanju regionalnog razvoja i sposobnosti organizacija civilnoga društva i građanskih inicijativa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije