FOTO: Čakovec u cvijeću i glazbi

Povodom proslave Dana Grada u Čakovcu se u Ulici kralja Tomislava po prvi put održava Festival cvijeća i sajam autohtonih proizvoda “Domaće je najbolje”.

Kako kaže agilna voditeljica ureda Turističke zajednice Grada Čakovca, Boška Ban Vlahek, festival i sajam su izložbeno prodajnog karaktera, tako da će posjetitelji sve do 21 sat, do kada će oni biti otvoreni moći kušati proizvode iz domaće kuhinje, ali i počastiti sebe ili neku dragu osobu prekrasnim cvijećem.

Treba spomenuti da će se u atriju Soho bara u Čakovcu održati Festival međimurske kuhinje u sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca. Festival je humanitarnog karaktera, prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za kupnju neurofeedback uređaja za potrebe Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Od 17 do 21 sat moći ćete tako uživati u tradicionalnim međimurskim jelima restorana Mala hiža Mačkovec, Mamica Pušćine, Barok Čakovec, Fortuna Mala Subotica te restorana Toplica Sv. Martin na Muri kao i vrhunskim međimurskim vinima obitelji Turk iz Vučetinca te obitelji Dvanajščak-Kozol iz Dragoslavca. Vjerujemo da nema potrebe uputiti nekakav poseban poziv da posjetite ovaj nezaboravan eno-gastronomski užitak i sudjelujete u vrijednoj humanitarnoj akciji.


Mali kreativci okupirali Trg Republike

I dok se u Ulici kralja Tomislava može uživati u fantastičnim cvjetnim aranžmanima brojnih cvjećara, na Trgu republike svoju kreativnost iskazali su mali Čakovčani iz Dječjeg vrtića Čakovec i Društva “Naša djeca”.

Naime, prijepodne je bilo organizirano za likovne kreativne radionice za djecu polaznika predškolskih ustanova s područja grada uz stručno voditeljstvo njihovih odgajateljica mentorica.


Perivoj Zrinskih rezerviran za glazbu i ples

Naime, u jezeru Starog grada od 17 do 18,30 sati je program “Na dlanu jezera” u organizaciji Studia suvremenog plesa “Teuta”, dok pak je u Perivoju Zrinski, kod Fontane, koncert “Big banda” Čakovec, a u 20 sati u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja bit će otvorena izložba “60 godina Muzeja Međimurja Čakovec”.

Današnji program u prigodi Dana grada završava zajedničkim plesno glazbenim programom Studija suvremenog plesa “Teuta” i Gradskog puhačkog orkestra Čakovec u Jezeru Starog grada u 20.30 sati.

Grad Čakovec svojim građanima na današnji Dan grada, omogućio je besplatno parkiranje na svim parkiralištima u gradu koja su pod naplatom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije