Tristotinjak ljudi u Nedelišću bicikliralo za poplavljene u Slavoniju

Turistička zajednica općine Nedelišće organizirala je proljetnu biciklijadu “Stazama općine Nedelišće” koja je održana u subotu, 24. svibnja. Biciklijadi se odazvalo tristotinjak biciklista iz općine Nedelišće, ali i cijele Međimurske županije i Varaždina.

Usprkos lošoj vremenskoj prognozi koja je bila uzrok jednoj odgodi biciklijade, sudionici su na kraju uživali u bicikliranju stazama općine Nedelišće po sunčanom vremenu. Na dvije staze u duljini od 18 km i 31 km, koje prolaze najljepšim krajolicima općine, biciklisti su imali mogućnost okrijepe kod nogometnog igrališta u Pušćinu i u idiličnoj atmosferi ribnjaka u Črečanu, a na kraju su organizatori pripremili tradicionalni grah za sve sudionike u hladovini dvorane MESAP.

Članovi Biciklističkog kluba Letina su se pobrinuli za označavanje staza, kao i za vođenje biciklista na obje staze, a pripadnici DVD-a Nedelišće, Gornji Kuršanec, Pušćine, Gornji Hrašćan i Macinec su olakšali posao Prometnoj policiji PU Međimurske i osigurali prelazak prometnica. Članice Mažoretkinja Nedelišća su se pobrinule za evidentiranje sudionika i podjelu okrijepe na punktovima.

Ovom prilikom organizator zahvaljuje djelatnicima tvrtke Chaky koji su intervenirali u slučaju kvara bicikla, te Agromeđimurju koji su za sve sudionike osigurali jabuke. Sav prikupljeni prihod od kotizacija, točnije 5.540,00 kuna, uplatit će se na račun Crvenog križa za poplavljena područja. TZO Nedelišće već najavljuje slijedeću jesensku biciklijadu koja će se održati 6. rujna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije