Dani šibe i ribe: S besplatnim cugom dojdite na šaran na rašljama!

Najveća kotoripska manifestacija Dani šibe i ribe ove će se godine održati u subotu 31. svibnja i nedjelju 1. lipnja na prostoru kod nove škole.

>>> BESPLATAN CUG: Raspored vožnje pogledajte klikom ovdje

Subotnji program započinje u 14 sati “Ribijadom” kada će udruge pripremati fiš i pečenu ribu što će posjetitelji moći besplatno degustirati. U 15 sati održat će se okrugli stol na temu EU projekta “Aqua agro” kojem je cilj promoviranje noviteta na području slatkovodnog ribnjičarstva tj. uzgoj slatkovodne ribe u recirkulacijskom sustavu. Od 16 sati u sportskoj dvorani započinje ženski odbojkaški turnir. Druženje se nastavlja ispod šatora uz svirku grupe “Dobre vibracije”.

U nedjelju od 10 sati započinje izložbeno prodajni sajam predmeta od šibe, rukotvorina, autohtonih  i licitarskih proizvoda. Za 14 sati najavljen je kulturno zabavni program u kojem nastupaju tamburaški sastav KUD-a  Kotoriba, Mažoretkinje Kotoribe, Pjevački zbor OŠ Jože Horvata i KUD Kaštel iz Pribislavca, dok će za zabvni dio biti zadužena grupa “Dobre vibracije”.

Općina Kotoriba i ove je godine za sve posjetitelje osigurala besplatan vlak koji iz Varaždina kreće u 11 sati, a povratak iz Kotoribe je u 18,30 sati. Posjetiteljima se nudi mogućnost razgledavanja Etno zbirke, župne crkve i ostavštine književnika Jože Horvata.

Posebnost Dana šibe i ribe bit će mogućnost ribolova u bazenu, prezentacija pletenja proizvoda od šibe i poznati kotoripski specijalitet – šaran na rašljama. Za zabavu najmlađih posjetitelja tu je veliki zabavni park.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije