U Čakovcu održan simpozij “Obrazovanje ranjivih skupina”

U organizaciji Centra za socijalnu skrb Čakovec, u Scheierovoj zgradi u Čakovcu 22. svibnja održan je simpozij pod nazivom “Obrazovanje ranjivih skupina”.

Simpozij je okupio stručnu javnost s područja obrazovanja i socijalne skrbi kao i predstavnike lokalne uprave i samouprave koji su usko povezani s problematikom obrazovanja ranjivih skupina bilo da se radi o formalnom ili neformalnom obrazovanju nacionalnih manjina, djece s teškoćama ili nekoj drugoj ranjivoj skupini.

Govornici su bili Goran Lapat s Učiteljskog fakulteta, odsjek u Čakovcu, koji je predstavio rezultate istraživanja funkcionalne pismenosti Roma iz Međimurske županije, Dragica Benčik i Dinka Žulić iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec koje su izlagale na temu Stjecanje životnih vještina djece i mladih s većim teškoćama u razvoju. Tom prilikom predstavile su i nastavni materijal “U školi- vježbenica za lakše uključivanje u život škole” čiji su autori zaposlenici COO, a za koji se traži izdavač.

Značaj ovog nastavnog materijala je u olakšavanju rada nastavnika s učenicima s većim teškoćama, a nastavni materijal sličnog sadržaja do sad nije postojao na tržištu. Gina Kosanović iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta izlagala je o odgoju i obrazovanju pripadnika romske nacionalne manjine u sklopu strategije obrazovanja i ciljevima koji su postavljeni do 2020. godine.


Mario Zamuda
iz Pučkog otvorenog učilišta Čakovec predstavio je rad i rezultate POU u obrazovanju pripadnika romske nacionalne manjine, odnosno izvoĎenju programa osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja te programa dokvalifikacije ili prekvalifikacije. Posebno je predstavljen novouvedeni program asistenata u nastavi, verificiran od strane Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta za kojim postoji značajna potreba.

Simpozij je organiziran u sklopu projekta Gastrostart, kojeg financijski podržava EU, a partnerski provode Centar za socijalnu skrb Čakovec, Osnovna škola Orehovica i Udruga za obrazovanje Roma UZOR.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije