Započinje projekt revitalizacije kompleksa Kraljevog vrta

U četvrtak je u Velikoj vijećnici Međimurske županije predstavljen dugoočekivani projekt revitalizacije kompleksa Kraljevog vrta, prostora izuzetnog potencijala i mogućnosti kojim se na jedan novi način može predstaviti kulturno i umjetničko djelovanje Međimurske županije.

Uz inicijatora samoga projekta župana Međimurske županije Matiju Posavca konferenciji za novinare prisustvovali su i Branko Sušec pročelnik Ureda za društvene djelatnosti, Vladimir Kalšan, ravnatelj Muzeja Međimurja te voditelj samoga projekta Zlatko Bacinger.  Kako je istaknuo župan Posavec cilj ovoga projekta je oživljavanje kompleksa u kojem se uz kvalitetno vođenje i ideje može napraviti puno.

– Najgore što možete napraviti s nekim prostorom je da ga ostavite neiskorištenim, a idejama gdina Bacingera mi ga stavljamo u funkciju ne 3 puta u godini već smisleno kroz cijelu godinu.  – zaključio je Posavec.

Pročelnik Sušec je napomenuo da će resorni odjel podržavati rad i projekte koje će se odvijati u Kraljevom vrtu, te da je to prilika da se amatarska društva, udruge, kulturne aktivnosti prezentiraju u tim prostorima, odnosno da imaju svoj dom.

Dosadašnji projekti koji su se održavali u kompleksu Kraljevog vrta su bili planirani sukladno mogućnostima muzeja, rekao je ravnatelj Kalšan te iznio ideju da se i sama ulica u kojoj se nalazi vrt preimenuje u ulicu Ladislava Kralja Međimurca kao jedan od početnih koraka kojima bi dali značaj tako velikom umjetniku.

Info edukacijske ploče unutar objekta, postavljanje sjenice, pozornice, mogućnost provedbe i vida ugostiteljskih djelatnosti, postavljanje štafelaja u vrtu, održavanje manifestacija, predavanja i pjesničkih susreta, druženje umjetnika, održavanje kolonija, o svemu tome je detaljno progovorio i predstavio Zlatko Bacinger time pokazavši ozbiljnost pristupa projektu, kao i činjenicu da će, kako se čini, Kraljev vrt uskoro dobiti jednu sasvim drugačiju vizuru, utemeljenu na otvorenosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije