Prva sveta pričest u Gornjem Mihaljevcu

U župi Gornji Mihaljevec Sv. Katarine djevice i mučenice u nedjelju je održano svečano slavlje Prve svete pričesti. Svečanosti pristupanja osamnaest prvopričesnika k stolu Gospodnjemu došli su posvjedočiti i proslaviti njihovi roditelji, rodbina, kumovi i prijatelji.

Sveta pričest je jedan od sedam svetih sakramenata, te zajedno s krštenjem i potvrdom čini tzv. sakramente kršćanske inicijacije. Misno slavlje, koje je predvodio župnik župe Gornji Mihaljevec vlč. Ivan Vugrinčić započelo je procesijom od prostorija župnog dvora (farofa) do župne crkve.

Ovo je prvi put da su mali prvopričesnici pristupili k stolu Gospodnjemu, te su postali punopravni članovi Crkve. To je velika radost za njih, njihove roditelje i cijelu našu zajednicu. Dan prije su primili sakramenat pomirenja (ispovijed) i sve do sad se vrijedno pripremali za ovaj dan pod budnim vodstvom vjeroučiteljice Pavle, župnika i roditelja, kako bi tog dana susreli Isusa Krista učitelja i prijatelja.

Vrlo nadahnutom propovijedi vlč. Vugrinčić je ukazao “malim anđelima” na značaj Prve svete pričesti u kršćanskom životu svakog čovjeka. Obratio se i roditeljima naglasivši njihovu roditeljsku ulogu u pripremi za taj sveti sakrament. – Vaša uloga u pripremi za prvu pričest i u općenito u vjerskoj pouci je neprocjenjiva – rekao je velečasni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije