Katolička crkva priprema se za osnivanje katoličkih osnovnih škola

Katolička crkva priprema se za osnivanje velikog broja katoličkih osnovnih škola u Hrvatskoj pa je Hrvatska biskupska konferencija na ovogodišnje proljetnom zasjedanju osnovala poseban ured za katoličke osnovne škole, koji bi im trebao pomagati u zaživljavanju.

– Sestrama uršulinkama u Varaždinu vraćene su zgrade i one osnivaju osnovnu školu, posjećuju slične u Požegi i Šibeniku, i takav će im ured biti od velike koristi. To će biti takva četvrta škola u Hrvatskoj – rekao je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak na konferenciji za novinare nakon zasjedanja HBK u četvrtak.

Biskupi su osnovali i Hrvatsku katoličku mrežu, koja će objediniti Hrvatski katolički radio, Informativnu katoličku agenciju i Tiskovni ured HBK te novoosnovani Ured za nove medije, a na čelu će joj biti sadašnji urednik HKR-a Anto Mikić.

Crkva želi odgovoriti i na aktualnu gospodarsku krizu pa preko Caritasa organizira akciju prikupljanja starih knjiga na kraju školske godine. Knjige će se predavati u prodavaonicama Lidla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije