Predstavljen program obilježavanja Dana grada Čakovca

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda grada Čakovca Boška Ban Vlahek u društvu svima poznatog Dražena Žerića Žere iz Crvene jabuke predstavili su petodnevni program obilježavanja Dana grada 2014. godine.

>>> Program pogledajte klikom ovdje (PDF)

Program započinje u srijedu, 28. svibnja u 18 sati Utrkom grada Čakovca kroz Ulicu kralja Tomislava, Trg Republike i Perivoj Zrinskih. Sama svečanost povodom Dana grada održat će se u Centru za kulturu na sam Dan grada, 29. svibnja, s početkom u 10 sati. Kako je rekao gradonačelnik Kovač, svoj dolazak potvrdio je premijer Zoran Milanović, ali i nekoliko ministara. Među brojnim uzvanicima biti će i strane delegacije gradova prijatelja poput Nagykanizse, Plonska, Schramberga i Kiryat Tivona.

Među raznovrsnim programima za sve uzraste gradonačelnik je istaknuo Festival međimurske kuhinje, humanitarnu manifestaciju koja će se održavati u atriju Soho bara, a prikupljena sredstva utrošit će se za kupnju neurofeedback uređaja za Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec. Također, u petak 30. svibnja šest ekipa (političari, mediji, glumci, policija, gospodarstvenici i Grad) sudjelovat će na humanitarnom malonogometnom turniru na sportskim terenima SRC Mladost.

U subotu će se održati Rafting kup Mura – natjecateljska i ekološka akcija. U centru grada održavat će se međunarodna smotra prilikom obilježavanja 20 godina Čakovečkih mažoretkinja. Tijekom cijelog programa obilježavanja Dana grada u Ulici kralja Tomislava održavat će se jedna novina – festival cvijeća pod nazivom Čakovec u cvijeću. Sve je to samo dio bogatog programa koji će uključivati razne radionice za djecu, izložbe, sportska natjecanja i glazbene nastupe.

“Uloženo je puno truda kako bi se grad oživio te kako bi svatko od sugrađana za sebe pronašao neki zanimljiv sadržaj, a nadam se kako ćemo se uz brojne goste iz susjednih regija svi zajedno družiti i na koncertu Crvene jabuke u subotu, 31. svibnja na Trgu Republike. Zaista se nadam da će svatko ove godine pronaći nešto za sebe i da ćemo svi zajedno proslaviti Dan grada koji nije samo dan Gradske uprave već svih naših sugrađana.”, istaknuo je Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije