Prodaja katruža: Za bolesne prikupljeno više od 11 tisuća kuna

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” i ove je godine  tradicionalno organizirala akciju prodaje cvijeta katruže. Akcija je održana 10. svibnja na četiri lokacije.

“Katruža” djeluje već više od desetljeća, a broj osoba kojima su u to vrijeme pomogli, vrlo je velik. – Ovo je doba godine kad cvatu katruže i kad u Zakladi prodajom cvijeća koje je jedan od simbola Međimurja, prikupljamo sredstva za kupnju lijekova, ali i podsjećajmo građane da pored nas žive i oni koji si iz svojih prihoda ne mogu kupiti potrebne lijekove – rekao je okupljenim novinarima župan Međimurske županije i upravitelj Zaklade Matija Posavec.

Posebno me raduje činjenica, rekao je Posavec, da kod nas još uvijek ima pojedinaca i tvrtki spremnih pomoći, te da u ovim kriznim vremenima nismo izgubili humanost i empatiju. U Čakovcu  je prodajom katruža  prikupljeno 3.947,50 kuna i 8 EUR-a, u Prelogu 3.776,80 kuna, u Belici 1.910,00 kuna i u Murskom Središću 1.392,00 kune. Ukupno je prikupljeno 11.026,30 kuna i 8 eura.

Zahvaljuju svima koji su dali svoj doprinos uspjehu akcije: učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Strahonincu i Pribislavcu, članicama “Priločkog srca” Prelog,  Udruzi žena Belica i Društvu žena Mursko Središće, članicama i članovima KUD-a Mačkovec, Turističkoj zajednici Grada Čakovca, Pre-komu  Prelog kao i medijima koji su i ovaj put popratili akciju. 

Posebno zahvaljuju svim ljudima dobrog srca, Međimurkama i Međimurcima koji su donirali ili kupili cvijet katruže i na taj način i ovaj put pokazali svoju humanost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije