Križići iz Kotoribe oduševili na “Zlatnoj harfi 2014”

Ukoliko vam se, dragi Kotoripčani, činilo da je dobar dio subote 10.05. u našem mjestu bio neobično tih – u pravu ste sasvim. Naime, četrdesetak je najljepših i najvedrijih glasova, onih dječjeg župnog zbora i zbora mladih župe Kotoriba, toga dana autobusom otputovalo u Sračinec.

Mali su “Križići” i ove godine nastupili na Zlatnoj harfi Varaždinske biskupije koja je održana u sračinskoj župi Svetog Mihaela arkanđela a okupila je više od 500 mladih pjevačica i pjevača. Prije samog festivala djeca su tijekom Svete mise u nadahnutoj i njima bliskoj propovijedi svećenika, vlč. Siniše Dudašeka, mogli doznati da je svatko od nas Božji prijatelj na Facebooku, te da je najveća vrlina svakog čovjeka biti ponizan i prijateljski prema svima raspoložen kao što je to u svim svojim danima i susretima bila Marija.

Upravo je, naime, tema ovogodišnje Zlatne hafre bila sadržana u rečenici “Moliti s Marijom”, pa su mladi kotoripski pjevači marljivo i odgovorno sa svojom voditeljicom Klaudijom Vidović uvježbavali pjesme Majka srca mog i Kao Marija. Da se njihov trud u potpunosti isplatio pokazao je najveći pljesak koji se začuo nakon njihovog nastupa, ali isto tako je to odavala i pokoja suza ponosa i ganuća koja je zasjala u očima posjetitelja i vjernika koji su njihovo pjevanje pratili.

Kako smo već  navikli da naš dječji zbor pripremi neki poseban detalj za svoje nastupe, tako nas je i ovog puta oduševila Lorenina solo dionica u pjesmi Kao Marija. Nakon samog festivalskog djela za sve je sudionike pripremljen ručak a zatim su djeca sudjelovala na radionicama nazvanim “Pilgrimpoly” u kojima se upoznaju otajstva iz Isusova života, a  koje je za njih osmislila i predvodila s.Damjana Mihaela Barbarić uz zdušnu pomoć mladih animatora župe Sračinec.

Sam pak je završetak Zlatne harfe bio obogaćen igrom pantomime u kojoj je svih 11 zborova koji su toga dana nastupili pokazali odlično znanje otajstava iz krunice. Vrijeme koji je bilo ispunjeno pjesmom, radošću i ljepotom zajedništva i druženja brzo je prošlo pa su mali “Križići”, uz nekolicinu oduševljenih mama i teta koje su im bile u pratnji, polako krenuli natrag u svoje obitelji. Uz stričeka Damira koji ih je sigurno vozio u autobusu kojim se razlijevala pjesma i dječja cika i vedrina, vratili su se u Kotoribu.

A  na sam su Majčin dan, radosno djeca svojim mamama pjesmom nakon prve svete mise zahvalila za svu ljubav koju im one bezuvjetno i neprestano daruju. U svojem su nastupu kao i uvijek imali nesebičnu podršku našeg župnika, te je time zaokružen lijep vikend koji su Križići svojom pjesmom i osmijesima obogatili svima koji su im se našli u blizini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije