Ove subote festival Zlatna harfa za Varaždinsku biskupiju

Festival dječjih zborova Varaždinske biskupije pod nazivom Zlatna harfa održat će se u župnoj crkvi sv. Mihaela ark. u Sračincu u subotu 10. svibnja s početkom u 9 sati.

Na Festivalu se očekuje sudjelovanje 500-njak djece – članova dječjih župnih zborova iz cijele Varaždinske biskupije, među kojima će biti i zborovi iz Međimurja. Program počinje svetom misom nakon koje će nastupiti svi prijavljeni zborovi, a misno slavlje u 9 sati predvodit će domaći župnik vlč. Siniša Dudašek.

Festival Zlatne harfe ove se godine održava pod geslom “Moliti s Marijom”. Od 10 sati slijedi nastup dječjih zborova. Uz domaćina, dječji zbor “Mihael” župe Sračinec, nastupit će i dječji župni zborovi iz Šenkovca, Ljubešćice, Svetog Ilije, Selnice, Podravskih Sesveta, Svete Marije i Kotoribe, kao i župe sv. Nikole iz Čakovca, te dječji zbor župne udruge “Zvon” iz Male Subotice, a nastupit će i djeca iz vrtića “Bambi” iz Sračinca. Svi zborovi izvest će po dvije skladbe posvećene Mariji, a predviđeni završetak smotre je do pola 12.

Nakon 12 sati slijedi rad u grupama uz duhovne igre koji će voditi s. Damjana Mihaela Barbarić, uršulinka, te animatori župe Sračinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije