Čakovec: Vatrogascima novo kombi vozilo

Vatrogasci DVD-a Čakovec radno i svečano obilježili su dan vatrogastva, tj.dan svog zaštitnika Sv. Florijana. U prijepodnevnim satima na glavnom gradskom trgu održali su zajedno sa JVP Čakovec, prezentaciju vatrogasnih vozila, te prikazali kroz zabavne igre način korištenja vatrogasne opreme prvenstveno najmlađim građanima Čakovca.

Djeca su imala prilike crtati na temu vatrogastva, isprobati vatrogasnu kacigu, sjesti na mjesto vozača u vatrogasna vozila pa čak i “upravljati” bacačem vode i pjene. Mlazom vode gađali su razne mete, gurali loptu po ljestvi, “gasili šumski požar” naravno samo na slici i pritom se uz roditelje, koji su im pomagali, pumpajući vodu iz brentače, svi zajedno se dobro zabavili.

Uz zainteresiranu djecu i građane koji su se našli na trgu posebno treba spomenuti da su ovu aktivnost popratili gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik gradskog vijeća grada Čakovca Jurica Horvat, te zamjenik gradonačelnika Mario Medved. U poslijepodnevnim satima u dvorištu vatrogasnog doma DVD-a Čakovec održana je svečanost primopredaje novog vatrogasnog kombi vozila Opel Vivaro kojeg je za DVD Čakovec nabavila Vatrogasna zajednica grada Čakovca, sredstvima iz gradskog proračuna.

Ključeve kombi vozila predsjedniku DVD-a Čakovec Željku Besedić, predao je gradonačelnik Stjepan Kovač. Osim gradonačelnika ovom svečanom činu bili su nazočni predsjednik vatrogasne zajednice grada Čakovca a ujedno i predsjednik VZMŽ i zamjenik predsjednika HVZ Mario Medved, te predsjednik gradskog vijeća grada Čakovca Jurica Horvat. Osim članova domaćina bili su tu i članovi JVP i DVD-a iz sastava VZGČ te delegacija iz prijateljskog DVD-a Novska.

Nakon čina primopredaje ključeva, vlč. Vjeko iz čakovečke župe Sv. Antona Padovanskog, pred svima nazočnima, blagoslovio je novo kombi vozilo. Uz skromni domjenak, nastavljeno je prijateljsko druženje i izmjena iskustva nazočnih DVD-a, što je bio završni čin proslave dana vatrogasaca u gradu Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije